Softshell regenjassen

Facts
  • Met de hand getapete naden
  • Water- en vuilafstotende ecorepel® coating
  • Waterdicht en ademend membraan
  • Gecoate water- en winddichte 2-way YKK ritsen
  • Zachte voering van fleece
  • OEKO-TEX® 100 gecertificeerde softshell stof
  • Deens design

Innovatief, ademend membraan
Onze softshell regenjassen zijn gemaakt van de meest innovatieve materialen. De jassen zijn waterafstotend en winddicht, en toch ademend dankzij het innovatieve membraan. Dit is een dun laagje tussen de buitenstof en voering wat ervoor zorgt dat verdampend vocht (zweet) kan ontsnappen, maar waterdruppels van buitenaf niet door de stof heen kunnen. Dankzij het ademend vermogen blijf je fris en droog, zelfs tijdens lichamelijke inspanning.

Ecorepel® coating
Ecorepel® is een nieuwe coatingtechnologie op basis van paraffine die een hoge mate van water- en vuilafstoting garandeert. De technologie is duurzaam, vrij van fluorkoolstoffen en biologisch afbreekbaar.

Lees hier meer over ecorepel® >

Onderhoud
Onze softshell regenjassen met ecorepel® kunnen zonder problemen in de wasmachine gewassen worden. De coating is bestand tegen ten minste 30 wasbeurten op 30 °C. Zelfs na intensief gebruik en veelvuldig wassen. Het is belangrijk de jas na het wassen in de wasdroger te drogen, zodat de coating gereactiveerd wordt. Hierdoor is het gebruik van waterdichtmakende chemicaliën niet nodig.

Waterdichte ritsen
Ilse Jacobsen werkt alleen met de best ontwikkelde technologieën, ook als het om ritsen gaat. Onze jassen zijn uitgerust met hoogwaardige 2-way YKK Aqua Guard ritsen die aan de binnenzijde getapet zijn en aan de buitenzijde afgewerkt met waterafstotend rubber. Hierdoor kan er geen water of wind naar binnen. 

Waterdichtheid meten
Onze jassen worden in een laboratorium getest op waterdichtheid. De hoeveelheid waterdruk die de stof aan kan voordat er vocht doorheen lekt, bepaalt de waterdichtheid. Onze waterafstotende softshell regenjassen kunnen 5000 mm water per vierkante centimeter aan en zijn daarmee waterafstotend. Dit wordt ondersteunt door de met de hand getapete naden aan de binnenzijde, waardoor stikselgaatjes worden gedicht.

Ademend vermogen
De mate waarin een stof ademend is, wordt beoordeeld door de hoeveelheid vocht dat tijdens een periode van 24 uur door een vierkante meter stof gaat. Dit wordt net als de waterdichtheid in een laboratorium getest. Door onze softshell stoffen verdampt in 24 uur 3000 gram vocht per vierkante meter; dit toont aan dat onze jassen goed ademend zijn.

Collectie
Dit zijn de bekendste modellen die het hele jaar door in onze collectie zitten. Elk seizoen wordt de NOS (Never Out of Stock) collectie aangevuld met stijlen passend bij de trends van het seizoen.

Rain07: Getailleerde, slanke pasvorm met een rechte mouwinzet en valt op de heup. Lengte 85 cm in maat 38.

Rain07B: Hetzelfde model als de Rain07, maar met een andere kleur voering en ritssluiting dan onze standaard zwarte varianten. Lengte 85 cm in maat 38.

Rain37: Iets getailleerde pasvorm en valt op de heup. Door de raglanmouw (schuine mouwinzet) valt dit model ruimer rond de borst. Herkenbaar aan het klepje op de capuchon. Lengte 88 cm in maat 38.

Rain37B: Hetzelfde model als de Rain37, maar met een andere kleur voering en ritssluiting dan onze standaard zwarte varianten. Lengte 88 cm in maat 38.

Rain37L: Langere versie van de Rain37. Valt tot net boven de knie. Lengte 100 cm in maat 38.

Rain128: Een comfortabele A-lijn pasvorm met een rechte mouwinzet. Valt tot net onder de knie. Lengte 96 cm in maat 38.

Shop softshell regenjassen

Note: Zoals hierboven genoemd, hebben enkele modellen een ‘B’ achter de productnaam staan. Deze jassen zijn voorzien van een andere kleur voering en ritssluiting dan onze standaard zwarte varianten. Doordat er van deze contrasterende ritsen minder hoge volumes geproduceerd worden, kunnen de prijzen van de jassen afwijken.