Travel Guide

HORNBAEK
- 56°N, 12°E -
Op zoek naar de perfecte vakantieplek? Combineer totale ontspanning, rauwe natuur en frisse lucht met Deense gezelligheid. Ervaar de Scandinavische levensstijl van heel dichtbij in het idyllische havenplaatsje Hornbaek. Gelegen in het noorden van Denemarken, biedt Hornbaek alles wat je nodig hebt tijdens een welverdiende vakantie.
WAT TE DOEN

Ontdek de rauwe Scandinavische natuur op het strand van Hornbaek.

Ontdek de rauwe Scandinavische natuur op het strand van Hornbaek
Als je in Hornbaek bent, ben je altijd een paar stappen verwijderd van het prachtige strand. Het is er niet alleen heerlijk in de zomer, tijdens het najaar kun er ook fijn vertoeven. Het zand en de grijze lucht creëren een adembenemend Noors panorama-uitzicht dat je nergens anders krijgt. Neem een duik in het koude water om je een echte Viking te voelen.

Maak een wandeling in Hornbaek Plantage
Hornbaek Plantage is meer dan 200 jaar geleden aangelegd door de mens. Sindsdien is het bos zodanig gegroeid dat het zelfstandig kan functioneren en het een ideale plek is voor een prachtige wandeling. Start bij het treinstation van Hornbaek of op de parkeerplaats bij de haven van Hornbaek waar je borden tegenkomt voor een gemarkeerde wandelroute van 8 kilometer.
Maak een wandeling in Hornbaek Plantage.
Ervaar het Noorse leven aan de kust bij Hornbaek Havn
Zie de mooie boten naar de haven varen, maak een praatje met een lokale visserman, kijk naar de surfers op het water en ontdek traditionele Deense visdelicatessen in de winkeltjes bij de haven.
Laat je inspireren door het Rudolph Tegner’s Museum
Ontdek het museum van de controversionele kunstenaar Rudolph Tegner’s (1873 - 1950) op 3 kilometer buiten Hornbaek. Rudolph Tegner staat bekend om zijn vaak gewelddadige en theatrale uitingen. In het museum vind je kunstwerken die gemaakt zijn tussen 1937 en 1938. Net buiten het museum staat een ongelooflijk beeldenpark van Tegner’s werk. Zeker een bezoek waard!
Bevind je tussen de mooiste bloemen bij BLOMSTEN
BLOMSTEN by ILSE JACOBSEN biedt een grote selectie verse en kleurrijke bloemen van hoge kwaliteit voor een goede prijs. Laat je inspireren door de bloemenweelde of koop een origineel souvenir voor een geliefde, zoals een vaas of handwerkje.
WAT TE SHOPPEN
Heerlijke producten van ILSE by ILSE JACOBSEN.

Trotseer de regen in stijl met ILSE JACOBSEN HORNBAEK
Weer of geen weer – met ILSE JACOBSEN HORNBAEK zie je er altijd goed uit. Geïnspireerd op de Scandinavische eenvoud, biedt het outdoor-merk regenjassen en -laarzen met gevoel voor stijl en eindeloos comfort. Laat je verrassen door de vrouwelijke ontwerpen met oog voor detail. Als je in Hornbaek bent, mag je een bezoek aan een van de boetieks zeker niet overslaan!

WAAR TE SLAPEN
Verblijf in een luxueuze omgeving bij Hotel Bretagne
Ga voor een authentieke Deense kustvakantie in het prachtige Hotel Bretagne. Boek je verblijf in een van de 23 oogverblindende en-suite kamers. In de meeste kamers heb je zicht op de oceaan en Hornbaek Lake.