Onderhoud

Onderhoud

Posted by Martens Fashion Group on

Regenjassen

De regenjassen kunnen zonder problemen tot 40℃ in de wasmachine gewassen worden. 

Softshell Regenjassen

Onze softshell regenjassen met ecorepel® kunnen zonder problemen in de wasmachine gewassen worden. De coating is bestand tegen ten minste 30 wasbeurten op 30 °C. Zelfs na intensief gebruik en veelvuldig wassen. Het is belangrijk de jas na het wassen in de wasdroger te drogen, zodat de coating gereactiveerd wordt. Hierdoor is het gebruik van waterdichtmakende chemicaliën niet nodig.

Om verkleuring van de jassen te voorkomen is het noodzakelijk dat de jas niet te lang wordt blootgesteld aan zonlicht, maar ook niet te lang op dezelfde plek blijft hangen. Hang de jas dus veilig in de kast en haal hem er regelmatig even uit.

Regenlaarzen

Door het rubber op de juiste manier te onderhouden verleng je de levensduur en houden je laarzen je jarenlang warm en droog. Behandel ze bij veel gebruik regelmatig met onze speciaal ontwikkelde siliconenolie en voorkom dat het rubber uitdroogt.

De olie helpt het rubber bij te vullen en soepel te houden. De olie moet een- of tweemaal per maand worden aangebracht of zo vaak als nodig is. Zorg ervoor dat de laarzen niet in direct zonlicht of hitte staan, omdat dit ze uitdroogt en er kleine scheurtjes zullen ontstaan.

Een deel van de collectie is uitgerust met katoenen veters, zodat je de laars naar wens strakker kunt dragen. De veters mogen tot 40℃ in de wasmachine gewassen worden. 

Tulip instappers

De tulip instappers kunnen worden gewassen in de wasmachine op maximaal 30℃. Vergeet niet de zolen eruit te halen voordat je de schoenen schoonmaakt. De zolen zijn niet bestand tegen contact met water. Het is belangrijk om de schoenen natuurlijk te laten drogen, maar niet in de zon. Laat ze rechtop tegen de muur drogen voor een optimaal resultaat. 

Leer

Spuit uw nieuwe schoenen voor gebruik een paar keer in met een goede waterafstotende spray die voorkomt dat water en vuil in het leer dringen. Verwijder vuil dat zich op de schoenen heeft opgehoopt met een zachte borstel voordat u een lederreiniger aanbrengt. Als de schoenen droog zijn, spray ze dan nog een keer in met impregneerspray.

Suede

Spuit de schoenen voor gebruik een paar keer in met een waterafstotende spray. De spray mag geen siliconen bevatten, omdat die het suède aantasten. Spuit de artikelen in met een suède spray, laat ze drogen en gebruik een suèdeborstel en korte, snelle streken om ze er weer fris uit te laten zien. - Na het reinigen nogmaals inspuiten met de waterafstotende spray.

Textiel

Spuit de schoenen voor gebruik een paar keer in met een waterafstotende spray. De spray mag geen siliconen bevatten, omdat die sporen kunnen achterlaten op textiel. Laat de schoenen drogen voordat u de impregneerspray opnieuw aanbrengt.

← Older Post Newer Post →

Blogs

RSS
Paaseieren Beschilderen

Paaseieren Beschilderen

By Maxime Lindeboom

Met Pasen om de hoek, is het tijd voor een geliefde traditie: paaseieren beschilderen! Deze activiteit geeft plezier voor het hele gezin en maakt je huis gelijk klaar...

Read more
Travel Essentials
Reizen

Travel Essentials

By Ties Jansema

Ben jij klaar voor je volgende trip? Dit zijn de 5 items die je nodig hebt tijdens jouw vakantie.1. InstappersDeze schoenen dragen zo comfortabel dat...

Read more