Duurzaamheid

Duurzaamheid is zeer belangrijk voor Ilse Jacobsen. We maken in Denemarken dan ook gebruik van groene energie en een zero waste policy. Items die niet langer worden gebruikt, worden gedoneerd aan het Deense Rode Kruis, waardoor mensen in nood de kleding toegestuurd krijgen en we een steentje bijdragen aan een betere wereld.

OEKO-TEX® 100
De materialen die worden gebruikt voor onze jassen zijn voorzien van het OEKO-TEX® 100 keurmerk. Dit betekent dat de stoffen milieuvriendelijk zijn geproduceerd en geen schadelijke stoffen bevatten.

 

Ecorepel® coating
Als onderdeel het lopende duurzaamheid proces hebben we ecorepel® in al onze softshell regenjassen verwerkt. Hiermee hebben we het gebruik van fluorkoolstoffen geheel geëlimineerd.

Wat is ecorepel®?
Ecorepel® is een nieuwe coatingtechnologie op basis van paraffine dat een hoge mate van water- en vuilafstoting garandeert. De technologie is duurzaam, vrij van fluorkoolstoffen en biologisch afbreekbaar.

 

De voordelen
De ecorepel® coating zorgt voor een onzichtbaar schild die beschermt tegen water en vuil. Bovendien zorgt de hoge slijtvastheid ervoor dat de afwerking ten minste 30 wasbeurten behouden blijft, zelfs bij intensief gebruik.

Ademend vermogen
Het ademend vermogen van ecorepel® blijft intact doordat de paraffineketens zich met ademende tussenruimtes rond de individuele vezels van de stof wikkelen.

Biologisch afbreekbaar
Ecorepel® is 80 tot 100% biologisch afbreekbaar in overeenstemming met OECD 302 B*. Stoffen die aan deze norm voldoen, worden als fundamenteel biologisch afbreekbaar beschouwd.

 

Vrij van fluorkoolstof
Ecorepel® is compleet vrij van fluorkoolstof en perfluorkoolstof, omdat het wordt vervaardigd op basis van paraffine.

Onderhoud
Onze regenjassen met ecorepel® kunnen zonder problemen in de wasmachine gewassen worden. De coating is bestand tegen ten minste 30 wasbeurten op 30 °C. Zelfs na intensief gebruik en veelvuldig wassen, blijft de coating actief. Reactivatie van ecorepel® vindt plaats door de jas na het wassen in de wasdroger te drogen. Wij raden daarom aan dit altijd te doen na een wasbeurt. Dit is tevens de reden dat het gebruik van waterdichtmakende chemicaliën niet nodig is.

*OESO is een wereldwijd erkende testmethode, die documenteert of een product voldoet aan de nodige normen om als biologisch afbreekbaar te worden geclassificeerd.